Julehygge

Pas på julehygge på jobbet

Ser din kollega snottet ud fra det øjeblik, du bærer juledekorationen ind på jeres kontor, er der sikkert en god grund til det. For mange med astma og allergi er julehyggen på jobbet et helvede.

Hvert år bliver Astma-Allergi Danmark ringet op af folk, der har problemer på jobbet, fordi deres kollegaer fyrer op for julehyggen.

»Nogle ender med at måtte tage mere medicin, fordi deres kollegaer har holdningen, ‘at det da ikke kan være så slemt’,« siger rådgivningschef Betina Hjorth fra Astma- Allergi Danmark. Men det kan faktisk være slemt.

Duften af sæsonens blomster som hyacint og lilje giver personer med følsomme luftveje hoste og vejrtrækningsbesvær. Det samme gør alle former for stearinlys. Og har man sart og overfølsom hud, kan det give udslæt at røre ved tulipaner og julestjerner.

Skimmelsvampesporerne i gran udløser høfebersymptomer, og har man græspollenallergi, kan man ofte ikke tåle appelsiner.

»Mange går rundt med symptomer på høfeber med løbende eller stoppet næse, som om man er forkølet,« siger Betina Hjorth og fortsætter: »Vi er godt klar over, at der skal julehygges, men det kan jo gøres, så det bliver bedre for kollegaerne med astma eller allergi.«

Alene stearinlysene kan være svære at klare for de fleste, og Betina Hjorth mener, at man skal overveje at skifte dem ud med diodelys i stedet.

»Man kan også diskutere, om det skal være et rigtigt grantræ, eller man kunne nøjes med et af plastik, og om der skal være juledekorationer på alle kontorer eller bare hos receptionisten – hvis hun altså kan tåle den,« siger hun.

Luftforurening kan gøre dig syg

Luftforurening og dårligt indeklima kan medføre blandt andet træthed, hovedpine, allergiske reaktioner og i værste tilfælde mere alvorlige sygdomme. Det er derfor ikke uden grund, at man bør være opmærksom på, hvilke sundhedsskadelige partikler, vi bombarderer vores arbejdsplads og hjem med.

Luftrenser fjerne problemet

En luftrenser fra den schweiziske producent IQAir vil bringe julestemningen tilbage på kontoret. Den fjerne 99,97% af alle partikler i luften helt ned til 0,3 mikro og giver dermed ren og sund luft til hele kontoret.

Se en kort demonstration af hvor effektiv luftrenseren er, ved at klikke på nedenstående billede:

Pure Air Care HealthPro
Pure Air Care HealthPro

 

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
Kategorier
Pure Air Care_influenza

Rust jer mod influenza

Hvert år rammes tusindvis af danskere landet over af influenzavirus. Influenza er årsag til mange sygedage og skaber stort besvær – både for virksomheder og

Luk menu