Luftkvalitet i børnehave

Kommune halverer sygefravær i børnehave

Vinteren nærmere sig og forkølelse og snue indfinder sig på næsten månedlig basis hos mange børnefamilier.

For det er næsten mere reglen end undtagelsen, at vores små purke slæber en bakterie med sig fra deres institution i løbet af året.

Men i en børnehave i Hedensted kommune har man fundet en løsning. Her har man halveret antallet af sygedage med en simpel metode: luftrensere.

Forsøgets resultater er bemærkelsesværdige, lyder det fra Kåre Press-Kristensen, der er ekspert på området og seniorrådgiver i Det Økologiske Råd.

  • Børn i institutioner er i en alder, hvor 20-30 procent har luftvejs lidelser, fordi de er uhyre følsomme overfor partikelforurening.
  • Vi ved fra udenlandske undersøgelser, at luftrensere er uhyre effektive til at nedbringe partikelforureningen og faktisk også mængden af pollen, vira og bakterier i luften.

Kort fortalt installerede Hedensted Kommune i juni 2017 via et forsøg luftrensere i børnehaven Giraffen med det formål at mindske antallet af skadelige partikler.

Her var man især ude efter partikler fra madlavning, støv, stearinlys og bål samt trafik os udefra.

Og resultatet godt 1,5 år efter er ikke til at tage fejl af.

Ifølge Hedensted Kommune er børnenes fremmøde øget med 53 procent, og de ansattes sygedage er sænket med seks dage per medarbejder.

 

Fra 21 til 32 børn

Konkret betyder det, at fra at der på en gennemsnitlig dag i første kvartal af 2017 mødte 21 børn op, mødte der i første kvartal af 2018 hele 32 børn op.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
Kategorier
Pure Air Care_influenza

Rust jer mod influenza

Hvert år rammes tusindvis af danskere landet over af influenzavirus. Influenza er årsag til mange sygedage og skaber stort besvær – både for virksomheder og

Luk menu